29 novembris, 2013

Protesta akcija pie Maximas


Vakar pēcpusdienā miermīlīgu protesta akciju pie Maximas loģistikas centra (pie šosejas A7, netālu no Ķekavas) sāka kāds Latvijas iedzīvotājs, Neils Kalniņš  @Neils_Kalnins , protestējot pret Maxima vadības attieksmi Zolitūdē notikušās traģēdijas jautājumā.


Ar sev piederošo vieglo automašīnu viņš nobloķēja piekļuvi pie izkraušanas rampām kravas automašīnām, kas ieradās pie loģistikas centra, lai veiktu preču piegādi.
Akcijas organizētājs Neils Kalniņš

Pēc kāda laika notikuma vietā ieradās pašvaldības policija. Kā Twitter tīklā rakstīja pats protesta organizētājs, policijas darbinieki bijuši laipni un lūguši aizvākt automašīnu. N.Kalniņš viņiem izskaidrojis protesta akcijas iemeslus, un uzrakstījis paskaidrojumu. Auto piespiedu evakuācija netika veikta un pēc kāda laika Kalniņam pievienojās vēl citi protestētāji.
Pievakarē ap plkst. 8 akcijā piedalījās jau aptuveni 10 automašīnu (25 - 30 cilvēki). Akcijas iniciators devās arī pie Maxima darbiniekiem, lai izskaidrotu viņiem savu rīcību. 

Protestētāji devās mājās vēlu vakarā. Nekādu incidentu akcijas laikā nebija.
Neils Kalniņš turpina organizēt protestus pret MAXIMA tirdzniecības tīklu Latvijā, aicinot boikotēt šos lielveikalus. Šim nolūkam viņš izveidojis arī sociālā tīkla Facebook vietni Maxima boikots. Patlaban tajā reģistrējušies jau vairāk kā 4000 atbalstītāji.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru